Resurse

CURSURI DERULATE ÎN SEMESTRUL II, AN UNIVERSITAR 2020-2021

A.  Pedagogie I, Teologie-Pastorală (+Artă sacră, Asistență socială.) Anul 1, sem. II (an universitar 2020-2021):

Suport de curs: Constantin Cucoș, Pedagogie, ediția a II-a și a III-a, Editura Polirom, Iași, 2002, 2010, 2016 etc.

Teme de învățat pentru examenul de Pedagogie I : Tematica-pentru-examen-Pedagogie-I

 

Evaluarea se va face pe baza unui lucrări elaborate acasă, trimisă prin email, pe baza rezolvării următoarelor 4 subiecte:

Teme de rezolvat:

  1. Argumentați, pe o pagină, că pedagogia poate fi (sau nu) știință, filosofie, tehnică, artă (o pagină);
  2. Evidențiați argumente, finalități, modalități de realizare a unei componente clasice a educației (intelectuale, morale, religioase, tehnologice etc.), la alegere (o pagină);
  3. Explicitați, pe o pagină, finalitățile educaționale (competențe generale, competențe specifice, obiective operaționale) pentru o activitate didactică pe o temă, la alegere, pentru disciplina pe care o veți preda (la ciclul gimnazial).
  4. Realizați o comparație dintre planul de învățământ și programa școlară în calitate de produse curriculare (o pagină).

Notă. Răspunsurile vor fi integrate într-un singur document (word sau PDF) și vor fi trimise, prin email, prin responsabilii desemnați, la data de 26 ianuarie 2021. Fișierul va avea ca etichetă chiar numele dumneavoastră (acesta va apărea si pe prima pagină, unde se va indica facultatea absolvită/specializarea). Lucrările vor fi adunate de către responsabilii de grupă, și vor fi trimise compact la data de 30 mai 2021. 

B. Masteratul Teoria și practica formării religioase (Teologie Ortodoxă, anul 1, sem. II, an universitar 2020-2021 ):

Apăsați mai jos:

 

programa-catehetica-pentru-anul-2015-11-03-2015

http://www.constantincucos.ro/wp-content/uploads/2011/03/teoria.eval_1.doc

 

Teme de rezolvat:

  1. Construiți câte un instrument (test docimologic) de evaluare a competențelor spirituale (cunoștințe, atitudini, comportamente), unul pentru ora de religie și altul pentru activitatea de catehizare (tema, la alegere, fiind aceeași);
  2. Descrieți, pe o pagină, modalități și strategii de motivare/antrenare a copiilor/tinerilor în activitățile de formare religioasă.

Termen de trimitere a lucrărilor, prin email (cucos@uaic.ro) în format print, de către reprezentantul grupei: 30 mai 2021. Pentru eventualii restanțieri, lucrările se trimit tot prin reprezentatul formației de studiu.

C.  Educație interculturală, anul 3 Pedagogie, sem. II (an universitar 2020-2021):

Suport de curs, apasă mai jos:

Teme de rezolvat:

  1. Sugerați posibile modalități și căi de reformare curriculară în perspectiva educației interculturale (o pagină).
  2. Raportându-vă la două obiective ale educației interculturale (la alegere), construiți câte trei tipuri de activități educaționale care să țintească aceste obiective (o pagină și jumătate).

Lucrările vor fi trimise celor doi responsabili ai subgrupelor pana la data de  31 mai 2021, vor fi puse in doua documente word si vor fi trimise, prin responsabilii de grupă, pe adresa: cucos@uaic.ro

D. Masteratul Politici și management în educație sem. II (an universitar 2020-2021)

Suporturi de curs:

Temă: Realizați un proiect de intervenție, pe coordonate de integrare/educație interculturală, vizând un caz/situație/problemă (individuală sau de grup) relevantă (4-6 pagini);

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

[instagram-feed]