Flori de peste an

Crizanteme care au trecut de primul îngheț

Crizanteme plouate

Bate vânt de toamnă…

Flori care infloresc in septembrie

Flori ce vestesc venirea toamnei

Floare care a devenit curgătoare si rugatoare…

Floare care creste in ghiveci

Floare galbena care se deschide doar dimineata, pe la ora cinci

Flori care rasar din seminte

Crini de toamnă care cresc pe sub meri

Flori de Ochiul cavalerului care au crescut la tulpina parului

Floare de cactus care a aparut asa, dintr-o data…

Al doilea val de flori de trandafir

Albinuță

Condurasi

„Mărită-mă mamă”

Săpunele

Trandafiri pe arșiță…

Flori galbene

Margarete

Si florile de Ochiul Cavalerului au inflorit..

O floare alba…

Trandafir cam plângăcios…

Tufe de flori

Colț de grădină

Palma Maicii Domnului …în binecuvântarea soarelui!…

Foste flori de măr…

Flori aduse de soacra-mea de la munte…

Flori galbene (nu știu cum se cheamă, urmează să mă informez…)

Trandafiri însoriți și înveseliți…

Felurite flori…

Trandafiri în miezul zilei

Trandafiri albi, seara

Trandafiri mirați că sunt fotografiați…

Trandafiri în roua și lumina dimineții

Trandafiri plouați

Trandafiri în arșița zilei

Trandafiraș…

Mai multi trandafiri

Trandafir galben

Alți trandafiri

Trandafir violet

Trandafir rosu

Primul trandafir…

Bujori albi

Iasomie frumos mirositoare…

Au înflorit și stânjeneii …

O altă lalea…

Păpădii scuturate

Petale de măr alături de alte flori

Căpșuni

Gândăcel pe flori de măr

Lalele

Liliac

Flori de măr

Albăstrele

Albinuță pe păpădiuță

Flori de păr

Flori de cireș

Flori de vișin

Flori de zarzăr

Zambile

Bunghișori

Zambile albe

Toporași

Ciuboțica cucului

O viorea

Astea nu știu cum se cheamă…

Niște ghiocei…

 

13 comments

  1. Florile aduna oamenii la un loc si indeamna la intalniri… In ce ma priveste, florile provin de la cele doua gradinite ale mele, una de la Barnova si alta din Buciumul Iasilor.

 1. Sunt foarte frumoase florile.Ma duc cu gandul la o reprezentare onirica din care am inteles mai bine calitatea florilor de simbol al lucrurilor bune si frumoase. Care fac sa infloreasca intelectul, spiritul. Si anume, imaginea unei institutii de invatamant acoperita in intregime de trandafiri rosii si luminosi -asemanatori cu unii din fotografiile dvs.- ,privelistea fiind insotita de un minunat „sentiment al soarelui”. Si intr-adevar, ulterior chiar s-au prezentat ocazii exceptionale de ” inflorire”..

 2. Minunat . Trecem de multe ori pe langa ele si nu avem timp sa le observam .Ne lumineaza viata si nici macar nu stiu ,unii dintre
  noi , ca exista o terapie a culorilor care vindeca ,mai ales sufletul .Felicitari pentru pozele care spun mult si despre persoana care le-a imortalizat.

 3. Cu totul şi cu totul întâmplător, căutând o carte, am dat peste aceste minuni ale naturii, care te duc cu gândul în grădina bunicilor care nu mai sunt, în curtea strâmtă a măicuţelor de la Varatic sau Agapia, dar şi la porţile sufletelor încărcate cu atâta sensibilitate! Nu credeam că-şi mai aminteşte cineva de Săpunele, Stânjenei, „Bunghişori” şi alte flori ale copilăriei unora dintre noi! Nu pot decât să mulţumesc pentru aceste amintiri minunate!

 4. Cât de sensibil sunteti, domnule profesor!
  Imi pare rău ca descopăr oameni atât de frumoşi abia acum, cand sunt atât de departe de iubitul meu Iaşi… Sper ca într-o bună zi, Dumnezeu să ma poarte din nou pe tărâmul binecuvântat al Moldovei şi să rânduiască să vă cunosc..
  Mult succes în tot ce faceţi!

 5. Felicitări pentru frumoasele fotografii ale florilor anului! Am încercat și eu o serie de poze cu florile primăverii, de lîngă blocurile din zona unde-mi plimb cîinii, puse în ordinea înfloririi: Ghiocei, primule, ploaia de aur, viorele, saschiu, zambile, lalele, narcise, flori de măr, flori de cireș, zarzăr etc. Le-am pus pe feisbuc, am primit cîteva aprecieri de la prietenii sensibili, dar… atît. Un album, sau ce ați făcut dumneavoastră e mai vizibil și mai durabil în timp. Pozele Le-ați făcut cu un aparat performant, pentru că le-am mărit destul de mult. Eu, deși am un Nikon 3200, nu-l pot lua cu mine, că trebuie să am grijă de cîini, dar am reușit ceva imagini frumoase, cu telefonul, folosind superagularul, adică mărirea florii, pînă la detalii mai apropiate. Apropo nu am reușit să fac diferența dintre florile de măr albe și florile de cireș. Poate o știți dumneavoastră. Bravo, pentru ciclul anual de flori din grădinile proprii, care a ieșit remarcabil!

  1. Pozele sunt realizate în timp, cu mai multe aparate Nikon. Știu ca recentele telefoane au performațe noi, din punct de vedere tehnic. Îl folosesc și eu des, în ultimul timp. Cât despre cele două poze (cu flori de măr, respectiv cireș), diferențele sunt evidențiate, mai ale, de frunze, care sunt altfel. Mulțumiri pentru aprecieri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

[instagram-feed]